ARDUINO 3- ARDUINO IDE'Yİ TANIYALIM

Arduino IDE'mizi kurduk. şimdi onu tanıma zamanı geldi. Öncelikle IDE kavramı üzerinde durmak istiyorum. IDE demek  , orjinali  Integrated Development Environment, türkçesi Tümleşik Geliştirme Ortamı demek oluyor. IDE dediğimiz, içersinde program yazdığımız bir metin editörü(text editor), programı derleyen  derleyici (compiler), hata ayıklayıcı (debugger) , program yükleyici ve bunlar gibi ek özellikleri bir arada barındıran çalışma ortamı demektir.  Bunların hepsinin bir arada olması programcıların işini oldukça kolaylaştırmaktadır. Aksi halde hepsini ayrı ayrı kurup çalıştırmamız gerekmektedir.
  


Arduino IDE diğer mikrodenetleyici IDE'lerine nazaran daha sade ve basittir. Bu yüzden programlamaya yeni başlayanlar için oldukça yararlı olacaktır. 

Arduino da C ve C++ dilleri kullanılarak program yazılabilir. Genelde programlar C dili ile yazılırken kütüphane dosyalarının bazıları C++ ile yazılmıştır. Programlamaya yeni başlayanlar için tavsiyem C dir. daha sonra C++ öğrenebilirler.

Programlarımız biz bir metin editöründe (text editor) yazarız. Metin editörü programlarımızın anlaşılır bir şekilde yazılmasını ve programlar üzerinde yazım düzeltme gibi işlemleri yapmamızı sağlarlar. Arduino IDE'nin gayet basit,sade ve kullanışlı bir metin editörüne sahip olduğunu düşünüyorum. 

Arduino IDE'yi ilk bşalattığımızda karşımıza  gelen ekranda bilmemiz gereken en temel özellikler aşağıdaki resimde gösterilmiştir.


Arduino IDE'nin menülerini tek tek anlatmak yerine yeri  geldiğinde kullanmamız gerektiği durumda size anlatacağım .

Yorumlar